2 – 28 Φεβρουαρίου «Αναζητώντας την Ηρεμία»

Στοά Τέχνης - Πολυχώρος Τσαλαπάτα
Διάρκεια έκθεσης: 2 – 28 Φεβρουαρίου 2017
Ώρες Λειτουργίας έκθεσης:  καθημερινά 10:00 - 01:00.
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση με τίτλο
«Αναζητώντας την Ηρεμία»
Επτά φωτογράφοι εκθέτουν τη δική τους αναζήτηση για ηρεμία μέσα από το φακό τους.

Σε μια Ελλάδα που πάλλεται, μοχθεί και αναδιαμορφώνεται μέσα από ένα ετερόκλητο σύνολο στοιχείων και εικόνων που συντελούν τη σημερινή της πραγματικότητα… Κι ίσως να είναι ακριβώς ετούτο το χαοτικό, πολυσχιδές του χαρακτήρα της που αιώνια συντηρεί την αναδημιουργία της.

Κάπου ανάμεσα σε εκείνα τα στοιχεία που τη βασανίζουν, βρίσκονται και αυτά που την ανακουφίζουν. Ποιός είναι ο ρόλος του καλλιτέχνη;

Να αναδείξει τη δημιουργία μέσα από τη φθορά, το φως μέσα από το σκοτάδι, την ηρεμία πίσω απ την καταστροφή και τη γαλήνη, που βρίσκει τρόπο να αναγεννηθεί ακόμα και στις πλέον ταραγμένες εποχές. Η έκθεση «αναζητώντας ηρεμία» παρουσιάζει ακριβώς αυτό. Την ανάγκη, όσο και δυνατότητα του ανθρώπου να προσανατολίζεται προς τη χαρά, τη δημιουργία και τη δική του προσωπική γαλήνη, δημιουργώντας την ανασκαλίζοντας στιγμές, εικόνες, διαδρομές και αναμνήσεις που τη  συντηρούν. Ένα μήνυμα ελπίδας και ομορφιάς για τις στιγμές που μένουν.

  1. «Προσωπικά καταφύγια»

Όλοι έχουν μια κρυψώνα από τον κόσμο. Στοιχεία και εικόνες που ως σύμβολα ή χώροι, μας ταξιδεύουν μακριά ή μέσα μας.

  1. «Διαδρομές»

Ποιο είναι το νόημα του ταξιδιού, που το κάνει πάντα τόσο σημαντικό; Γιατί το λέμε απόδραση ή διέξοδο και από τι; Εικόνες που ξεδιπλώθηκαν στις διαδρομές μας και έκαναν το βλέμμα μας να μείνει ακίνητο κι υπνωτισμένο λίγο πιο πολύ.

  1. «Η στιγμή που μένει»

Στιγμές που πάγωσαν τον χρόνο. Φιγούρες και ψυχές που εν γνώσει τους ή μη, ζέσταναν την ψυχή μας.

Φωτογραφική ομάδα : 

Ζούρας Δημήτρης

Κοσιντάς Ηλίας

Μακρίδης Γεώργιος

Μαρτίδης Γιάννης

Πουλής Βαγγέλης

Ρομπόκος Γιάννης

Τυρολόγου Σώτη

 

Φωτογραφική επιμέλεια έκθεσης: Μακρίδης Γεώργιος

Concept Development: Αγγελική Γερογιάννη

 

 

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι κήποι, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης και οι υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων («Αλώνια», Πλατεία Κεράμου κ.α.) αποτελούν μερικές ακόμα υπηρεσίες του Πολυχώρου Τσαλαπάτα που συμπληρώνουν το πάζλ ενός πανέμορφου χώρου που προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση, μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες, σε επισκέπτες όλων των ηλικιών! Τέλος στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα θα βρείτε ΑΤΜ της Τρ. Πειραιώς.